vineri, 13 ianuarie 2012

P 11 - Candidatura nerostita

In peisajul cotidian al bulevardelor - vecine dealului de la Cotroceni - din S(ectorul) 6, de ceva vreme numele Stefan Florescu a inceput sa fie soptit - pe ici pe colo, prin partile conducatoare - ca ori ar fi viitorul primar de S 6, ori de la capitala. Ori... ori. Intrind pe net, nu mica mi-a fost surprinderea sa descopar mormanele de sponsorizari, bunavointe si indulgente acordate de acest domn, cu rol de viitor Papa. Miroase a bani multi. O fi asa de bogat el sau implineste voia altei peroane care semneaza de dezvolatare si de vacante?! Cu voia sau nevoia mica (nevoia mare fiind actualul primar de 6, cu 2 mandate si sub 40%, doar) facuta cui trebuie, Stefan Florescu coace de ceva timp - sa fie cam 3 ani - o campanie cred eu ca de primarie locala. Primarul Poteras - bata-l vina - stie sau se face ca nu vede concurenta, de la sin de partid ?! Sa fie naivitate sau inca dinsul, nu a cotizat adecvat, unde trebuie, adica prin paturile superioare ale clasamentului, unde aerul e full in parfumuri, genti, taioare si pantofi de la parcari. Inca e un mister!? Sa fi uitat Poteras ca exista si concurenta pe post si aceasta e nedormita de 3 ani?! Cre' ca! Zau!
Sa nu fie gata cozonacul lui Stefan Florescu si inca mai intirzie putin la cuptor ? Oare? Poate se coace o surpriza! Cert e ca sunt transpirat de grija si de interes, sa citesc o data si o data anuntul oficial de candidare la Primaria de S 6 a acestuia. Unii zic ca e sigur viitorul primar. Deci, atentie! Sa ne punem bine. Ca prea se cloceste de mult candidatura si.... treaba e sigura, ca moartea si impozitele.
Sa stie si omul pe bune ca a fost ales de portocalii sa cistige. Sa moara incertitudinea. Da'... asa si noi care dam cu zvic-ul pe buletine sa ne linistim.
Sa te tii acum cu Poteras care ne va rasfata si forta in reabilitari termice si alte facilitati gratuite la sacosa, punga si plic cu bilete la loteria cu portocale.
Cica va veni o vreme si nu e departe aceasta, cind nu mai mergem cu plicul la primarie, vine VALELEU primaria la noi cu plicul ! Plicul si buletinul (nu Cartea de identitate).
Stau si ma gindesc, de ce se bat atitia pe posturi de sefi in administratia publica ? Care e fisa postului, ce criterii se analizeaza ? Ce performante ? 90-60-90, par blond si ochii albastri ? Pardon, asta e de ministru, scuze.
Cotizatii pe lucrari din bani publici, si trafic de marfuri ne-vamate ? Cu incasare in numerar si destinatie la deal de Cotroceni ? Sunt multe lucrari publice, care se fac si din care maninca numai portocalii si altii se uita sau fac foamea !
Cert e ca printre alte candidaturi independente sau de conservatorI, e posibil - pe sistem - ca si cea a lui Stefan Florescu sa urce dupa alegeri la deal de Cotroceni, dupa modelui prietenului sau Piedone, care a cistigat " ca conservator " si fara sa se dea peste cap, ( ca s-a dat pe linga ), a urcat dealul la.... unepere si unemere.
Ales pseudoindependent dupa alegere, omul se boteaza cu o distinctie ( gen Vanghelie ) si trece in regimentul de Cotroceni.
Dilema alegatorului: alegi pe cine vrei independent ca dupa, sa schimbe macazul. Precum Piedone la placinte inainte. Placinte de pere, adica unepere. C-a facut plopul si rachita.
Sunt gata sa pariez pe ce am scris, c-o sa fie..... cum am zis. Desigur ca voi reveni si cu alte detalii de prin taberele Columbeanului de la Iszvorani si ale Buruienei Sani-ziananuta care vor toata capitala. Desigur sa treaca pe la ei, nu oricum si nu pe oriunde.
Voi stiti cine va sa fie prim de S 6 ? Ne punem bine ? Cu cine ?
Da'cine mai candideaza ?
Sa ne traiasca intru multi ani Berea care este rece !
Cu guler !

Spitalul de urgenta - Traiasca berea

http://www.youtube.com/watch?v=ZxCVyAwp8_w

Un comentariu:

  1. Domnule Tepes...asta cu candidatura lu nenea Florescu are ceva mirositor in spate. Prea-prea de 4 ani acest domn ne trimite pliculete cu vopsea de oua pe la Pasti sau te mai miri ce felicitari din cand in cand. Parearea mea este ca totusi nu ar avea ceva sanse de reusita. Cred ca amenintarea cu candidatura este o arma indreptata catre mai multi prin care vrea si domnul Florescu sa obtina ceva poate intr-un viitor guvern. Banutii cu care isi finanteaza aceste campanii de comunicare, in absenta unor cercetari ale organelor competente, pot fi de la dansul de acasa - vorba aceea cu banii mei fac ce vreau. Sau poate ca domnul Florescu nu prea isi doreste postul de primar ci pe cel ce vice - un pic mai mic, la fel de confortabil, mai discret...Unele forte politice trebuie sa aiba grija totusi: primarul va fi ales din primul tur, astfel de candidaturi mici vor rupe din voturile USL intrucat PDL a ajuns ca intentie de vot la nucleul dur - adica acei votanti fanatici...asadar un posibil castigator ar putea fi chiar...Poteras. V-om trai si v-am vedea.

    RăspundețiȘtergere