luni, 23 ianuarie 2012

P 13 - Dincolo de vorbe

Adeseori vorbele sunt urmarite de ginduri, de ceasuri si priviri. In rostirile noastre se aduna gindurile pina atunci netalmacite in priviri, in gesturi sau semnificatii. Avem de cele mai multe ori ascunse in vorbe si gesturi, dorinte si ginduri intime care, desi nerostite, ele exista in noi, sunt parte a noastra. Dincolo de ce spunem sau gindim suntem noi, cei ce faptuim, faptele noastre adica, crude, goale si libere.
Vrem si putem, sau incercam mereu, iar si iar, masuri ale spiritului si ale celor ce exista in noi, din care ne ridicam, celor carora le spunem mama, tata. Realizarile noastre nu bucura pe toti, sunt oameni care se intristeaza de maririle noastre, de bunatatile pe care le gustam. In vorbe dulci, ne inmoaie, ne mangaie cu doua-trei degete de la o mana, pentru ca, dincolo de vorbe in mana cealalta sa stringa bine si aprig lama, ce sufletul nostru va desface.
Dincolo de gesturi si vorbe sunt faptele, mai mari sau mai mici, mai inalte sau altfel, toate ca o suma, ne definesc.

Un comentariu:

  1. Imi amintesc un slogan al PDL-ului "Fapte, nu vorbe!"; Daca ne raportam la fapte si NU la vorbe ajungem repede la concluzia ca FAPTELE, in acceptiunea partidului stat, nu reprezinta nimic altceva decat o suma de inactiuni care tinde catre zero.....barat chiar as putea spune

    RăspundețiȘtergere